آش ترخینه لرستان برای 4 نفر

آش ترخینه یکی از غذا های لذیذ و خوشمزه استان های غربی کشور به خصوص لرستان است. با شروع فصل سرما و بارش برف و باران مردم لرستان کم کم شروع به پخت این آش لذیذ میکنند، آش ترخینه سیستم ایمنی بدن را قوی کرده و از سرماخوردگی جلوگیری میکند این غذا در دیگر استانها نیز پخته میشود اما اصلیت آن به استان زیبای لرستان باز میگردد. زنان لرستانی در فصل بهار و تابستان شروع به درست کردن ترخینه برای دو فصل سرد پاییز و زمستان میکنند. ما در ادامه دستور پخت این غذا برای 4 نفر را به شما آموزش میدهیم.

آش ترخینه

مواد لازم:

لوبیا چیتی نصف لیوان
عدس نصف لیوان
نخود ¼ لیوان
ترخینه دوغ 3 عدد
سبزی آش نیم کیلو
نمک، فلفل و زردچوبه بمقدارلازم
نعناع داغ سیر داغ و پیاز داغ بمقدارلازم

طرز تهیه آش ترخینه:

1- ابتدا ترخینه را در آب سرد بمدت 3 ساعت خیس کنید. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و روز بعد بپزید.
2- بعد از نیم پز شدن حبوبات ترخینه خیس خورده را اضافه کنید و بعد از پخت کامل عدس و سبزی آش را اضافه کنید.
3- داخل یک ماهیتابه بطور جداگانه پیاز داغ کنید بعد از طلایی شدن پیاز به آن فلفل و ادویه و زردچوبه را اضافه کنید.
4- اجازه دهید آش با شعله ملایم جا بیفتد.
5- بعد از جا افتادن آش آنرا داخل ظرف مورد نظر ریخته و با نعناع داغ ، سیرداغ و پیازداغ تزیین کنید.

خواص آش ترخینه

  • درمان آنفولانزا و سرما خوردگی
  • تقویت سیستم عمومی بدن
  • تقویت عضلات بدن
  • منبع کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D
  • جلوگیری از پوکی استخوان
  • تقویت بینایی
  • خون ساز و رفع کم خونی شدید
  • دارای ویتامین A
  • موثر در تقویت قلب و عروق
  • بهترین غذا برای زنان باردار
  • تقویت گوارش
  • انرژی زا
  • تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر

دیدگاهتان را بنویسید