قابلمه چدن
آشپزی با قابلمه چدن واقعا جذاب است با مراقبت مناسب میتوانید در طولانی مدت از سرویس قابلمه چدن خود استفاده کنید. قابلمه چدن طبیعاتا نچسب میباشد.
در صفحه اصلی میتوانید یکی از محصولات چدنی را ببینید.
چدن چیست؟
چدن ، آلیاژی از آهن که حاوی 2 تا 4 درصد کربن است ، به همراه مقادیر مختلف سیلیکون و منگنز و آثار ناخالصی مانند گوگرد و فسفر. این ماده با کاهش سنگ آهن در کوره بلند ساخته می شود.
چرا قابلمه چدن؟
- . قابلمه های چدن دارای طول عمر بالایی بوده و از اواخر قرن 19 محبوبیت زیادی بدست آوردند. ظروف چدن تقریبا نابود ناشدنی هستند و تولید بیماری نمیکنند.
- همه کاره است از تابه های چدنی روی شعله آتش یا آشپزخانه منزل خود استفاده کنید. آن را مستقیماً از اجاق گاز به سرمیز منتقل کنید. تنوع در سرویس قابلمه چدن باعث میشود که به راحتی بتوانید هرگونه غذایی را در آن طبخ کنید.
- گرمای ثابت چدن ، قابلمه چدن به آرامی گرم می شود ، اما این گرما را حفظ می کند و آن را به طور مساوی در قابلمه یا ماهیتابه پخش می کند. و آشپزی راحت ولذت بخشی را بشما میدهد.
- به طور طبیعی نچسب است ایجاد بیماری نمیکند و باعث حفظ طعم طبیعی غذا میشود، به راحتی میتوانید در آن انواع ته چین، ماکارونی و … را همرا یک ته دیگ دلچسب طبخ کنید.
چگونه قابلمه چدن را در طولانی مدت نگه داریم؟
طرز استفاده درست از قابلمه چدن برای حفظ درخشندگی، حفظ روکش نچسب و همچنین جلوگیری از زنگ زدگی ضروری است. حفظ این ظروف ساده تر از آن است که به نظر میرسد.
برای داشتن قابلمه چدن سالم گام به گام با ما باشید:
1- قابلمه چدن را بخوبی و با آب گرم و اسکاچ نرم بشویید.
2- آنرا کاملابا پارچه نخی خشک کنید.
3- از تغییر دما ناگهانی پرهیز کنید.
4- غذا را برای طولانی مدت در قابلمه چدن داخل یخچال قرار ندهید.
5- از کفگیر چوبی یا چدنی برای مخلوط کردن غذا استفاده کنید.
6- به هیچ وجه از سیم ظرفشویی استفاده نکنید.
7- قابلمه های چدن را داخل هم در کابینت قرار ندهید ودرصورت اجبار در بین آنها حوله کاغذی قرار دهید.
قابلمه چدن مناسب چه نوع غذاهایی است؟
قابلمه های چدنی از آن دسته وسایل آشپزخانه میباشد که برای پختن گوشت و پخت انواع غذا ایده آل هستند و چون می توانند حرارت زیاد را تحمل کنند ، می توانید در چدن ها نیز سرخ کنید.
در اینجا چند پیشنهاد برای شروع ماجراجویی های چدنی وجود دارد:
1- کوکی های کاکائویی
2- طبخ مرغ و جوجه
3- انواع کیک
4- انواع آش
5- انواع خورشت
6- پلو
7- ته چین
8- و هرنوع غذای ایرانی و خارجی
حقایقی در مورد قابلمه چدن
هر چه شنیده اید فراموش کنید و جواب سوالاتتان را در این متن بیابید. آیا تابه های چدنی نچسب هستند؟ آیا می توانید چدن را با صابون بشویید؟ و هر انچه که باید بدانید. ویراستاران ما به طور مستقل بهترین محصولات را بررسی ، آزمایش و توصیه می کنند. در اینجا می توانید درباره روند بررسی ما اطلاعات بیشتری کسب کنید.
1- نگهداری چدن دشوار است.
سرویس چدن مانند هر وسیله دیگری نیازمند نگهداری صحیح است.سرویس چدن مانند میخ محکم است! یک دلیل وجود دارد که تابه های چدنی 75 ساله در حیاط فروشی ها و مغازه های عتیقه فروشی نگهداری و استفاده میشوندو ان استفاده از مواد با دوام و با کیفیت قابلمه چدن و مریت نگهداری راحت آن است.
2- دما در چدن بطور یکنواخت پخش میشود.
پخت استیک و سرخ کردن سیب زمینی نیاز به حرارت زیاد و یکنواخت دارد.قابلمه چدن برای پخت استیک عالی است ،
در واقع ، چدن در گرم کردن یکنواخت عالی است. رسانایی حرارتی – اندازه توانایی مواد برای انتقال گرما از یک قسمت به قسمت دیگر – حدود یک سوم تا یک چهارم ماده ای مانند آلومینیوم است. این یعنی چی؟ یک ماهیتابه چدنی را روی مشعل بیندازید و در نهایت نقاط داغ بسیار واضحی درست در بالای محل شعله ها ایجاد می کنید ، در حالی که بقیه قابلمه نسبتاً خنک باقی می ماند.
مزیت اصلی چدن این است که ظرفیت حرارتی حجمی بسیار بالایی دارد ، به این معنی که وقتی داغ شود ، حرارت را بخوبی حفظ میکند. این امر هنگام پختن گوشت بسیار مهم است. برای گرم کردن یکنواخت چدن ، آن را روی مشعل بگذارید و بگذارید حداقل 10 دقیقه یا بیشتر گرم شود و هر چند وقت یکبار آن را بچرخانید. روش دیگر ، آن را در فر داغ به مدت 20 تا 30 دقیقه گرم کنید. دارای سرعت انتشار حرارت زیادیست به ابن معنی که دما در لایه های زیرین و بالایی آن بطور یکنواخت پخش میشود.
3- مانند هر سرویس دیگری نچسب است
سرویس قابلمه چدن بسیار با کیفیت و نچسب میباشد و پخت غذا در آن به راحتی صورت میگیرد.
تابه چدنی شما (و من) واقعاً واقعاً نچسب است-آنقدر نچسب است که می توانید در آن املت درست کنید یا تخم مرغ را بدون هیچ مشکلی سرخ کنید-اما بیایید در اینجا یک چیز را بصورت جدی به شما یادآور کنیم. این ماده به اندازه تفلون نچسب نیست اما از تفلون بسیار بسیار سالمتر است زیرا سطح تفلون به مرور کنده شده و به غذای شما میچسبد.
4- به هیچ عنوان مواد غذایی اسیدی را در داخل قابلمه چدن طبخ نکنید
غذای اسیدی می تواند با این فلز واکنش دهد و باعث پخش شدن آن در غذای شما شود ، طعم بی مزه ای به شما می دهد و به طور بالقوه شما را به آرامی می کشد. پس ایده خوبیست تا از مواد غذایی اسیدی مانند رب و یا سس گوجه فرنگی بمدت طولانی اجتناب کنید.
فواید و معایب استفاده از قابلمه چدن
آشپزی با ظروف چدنی خوب چاشنی یکی از لذت بخش ترین تجربه ها برای سرآشپزهای مبتدی و با تجربه است. ظروف چدنی قابل اعتماد ، ماندگار ، غیر سمی ، غیر چسبنده و پر مزیت هستند. وسایل آشپزی چدنی شما می تواند برای پختن فیله آبدار برای شام و یا پختن کوکی های شکلاتی برای دسر استفاده شود. تابه های چدنی می تواند برای کسانی که هشدارها و سخنان زیادی را در مورد چدن شنیده اند ، ترسناک باشد – “با صابون شستشو نکنید ، ماهی تابه خود را خیس نکنید ، این کار را نکنید ، آن کار را نکنید!” حقیقت این است که تا زمانی که چدن شما سالم باشد و عاری از زنگ زدگی باشد ، می توانید طیف وسیعی از غذاهای خوش طعم و خوشمزه را برای سالهای سال بپزید.
4 مزیت بزرگ استفاده از سرویس قابلمه چدن
1- ظروف چدنی پس از خرید اولیه نیاز به نظافت و نگهداری کمی دارند. پس از اتمام پخت ، فقط ماهی تابه یا قابلمه چدن خود را را با آب بشویید و مطمئن شوید که آن را کاملاً خشک کرده اید.
2- یکی دیگر از مزیت های بزرگ ظروف چدنی ، هزینه نسبتاً پایین آن است. در مقایسه با سایر قطعات آشپزی با مواد و کیفیت مشابه ، چدن معمولاً گزینه خوبی برای صرفه جویی در هزینه است. معمولاً می توانید یک ماهیتابه یا قابلمه چدنی با کیفیت بالا و قیمت بسیار مناسب پیدا کنید.
3- ظروف چدنی بدون توجه به نوع سطحی که برای پخت و پز استفاده می کنید ، یک منطقه گرمایش یکنواخت برای پخت و پز ارائه می دهد. با پختن نان ذرت کاملا ترد ، آن را در یک ماهیتابه چدنی از آشپزی لذت ببرید. علاوه بر این ، چدن مدت ها بعد از خاموش شدن از گرما گرما را حفظ می کند ، این بدان معناست که غذای شما می تواند مدت طولانی تری گرم بماند ، یا با حرارت باقی مانده آن کاملاً بپزد.
4- ظروف چدنی در صورت استفاده از مواد مناسب به طور طبیعی نچسب می شوند. و نیازی بهمصرف مقادیر زیادی روغن ندارند.
یک از برند هایی که سرویس های قابلمه چدنی با کیفیت تولید میکند، وارمی است.
معایب استفاده از سرویس قابلمه چدن
1- باید هر چند مدت یکبار بطور کامل چرب شوند.
2- سنگینی: چدن در مقایسه با ظروف آلومینیومی و استیل ضدزنگ سنگین است.اما باید به خاطر داشته باشید که وزن عمدتا به دلیل دوام و طول عمر آن است.
3- محدودیت در آشپزی : با ظروف چدنی نمی توانید از تمام مهارت های آشپزی خود استفاده کنید. اگر می خواهید سس گوجه فرنگی و سایر غذاهای اسیدی بپزید ، باید از انواع دیگر ماهی تابه یا قابلمه استفاده کنید ، زیرا آهن به اسید واکنش نشان می دهد ، رنگ غذا را به چیزی تیره تر تبدیل می کند یا طعم آن را کمی تغییر می دهد.
برای خرید سرویس چدنی وارمی کلیک کنید