خورشت داوود پاشا
داوود پاشا یک خورشت لذیذ و خوش طعم میباشد که اکثرا ریشه آن را از ترکیه میدانند اما از سوریه گرفته تا لبنان و ایران همگی به شیوه خودشان این غذا را طبخ میکنند. اصل خورشت همراه با گوشت قلقلی میباشد و برای سس آن از رب انار یا رب گوجه استفاده میکنند در بخش هایی از ترکیه از نعنا هم توی این خورش استفاده میشه. لبنانی ها به این غذا میگن داوود باشا و توی اون از دانه کاج هم استفاده میکنند.
خورشت داوود پاشا غذایی محلی مربوط به ترکیه است که با ذایقه ما ایرانی ها نیز مطابقت دارد.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 1 کیلوگرم
پیاز رنده شده 2 عدد
رب انار ملس 2 قاشق سوپ خوری
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
آب 1 لیوان
کره یا روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گوشت چرخ کرده را با نمک و ادویه ورز دهید.
- سپس کوفته های ریز قلقلی به اندازه گردو درست کنید.
- آنها را مدتی در یخچال بگذارید.
- پیاز باقی مانده را با کره تفت دهید تا طلایی شود.
- قلقلی ها را داخل ابه خوب سرخ کنید و پودر نعناع را با قلقلی ها تفت دهید.
- رب انار ملس را در یک لیوان بخوبی حل کنید سپس آنرا هم به مود داخل تابه اضافه کنید به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد گوشت برود. سپس صبور باشید تا مواد جوش بیاید و خورش جا بیفتد.
نکته های کلیدی تهیه داوود پاشا:
– برای لعاب بیشتر، میتوانید در 15 دقیقه آخر یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت را در آب حل و به خورش اضافه کنید.
– به جای پوره گوجه فرنگی میتوانید از 3 قاشق رب گوجه استفاده کنید.
– بهتر است استاک آب مرغ/گوشت یا عصاره آن استفاده کنید.
– این مقدار گوشت و بلغور حدوداً 25 عدد کوفته میشود.