پیچاق قیمه اردبیل برای 5 نفر
پیچاق قیمه یکی از غذاهای محلی اردبیل میباشد. یشتر در ایام محرم طبخ میشود و به خورشت خلال آذری هم معروف میباشد.
مواد لازم:
گوشت راسته گوسفند (قلوه گاه) 500 گرم
پیاز 3 عدد
خلال بادام ¼ پیمانه
تخم مرغ 6 عدد
کره 50 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه بمقدارلازم
زعفران دم کرده 4 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
1- ابتدا گوشت را خرد کرده و در مقداری روغن یا کره تفت میدهیم و همراه 1 عدد آب پز میکنیم.
2- بقیه پیازها را بصورت خلالی خرد کرده و داخل کره سرخ میکنیم.
3- گوشت پخته شده را در پیاز داغ و کره تفت داده و به آن نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
4- خلال بادام و زعفران را نیز اضافه کرده و حدود 40 دقیقه میگذاریم بپزند.
5- سپس به ازای هر یک نفر یک عدد تخم مرغ بصورت نیمرو روی گوشت اضافه کرده و خورشت را در ظرف جداگانه سرو میکنیم.
نکته:
- این دستور پخت برای 5 نفر میباشد.
- توصیه میکنم این خورشت را با پلو زعفرانی میل نمایید.
- در طبخ مجلسی پیچاق قیمه فقط از زرده تخم مرغ استفاده میکنند.
- میتوانید این خورشت را با لیمو عمانی نیز طعم دار کنید.
اردبیل از شهرهای باستانی و تاریخی ایران است. این شهر در نزدیکی مرزجمهوری آذربایجان قرار گرفته است و دارای ارتفاع بسیاری است و از سردترین شهرهای ایران محسوب میشود که جاذبه های طبیعی بسیاری دارد. اردبیل متاثر از ارتفاعات کوهستانهای سبلان، طالش و بزغوش است که این عوامل طبیعی سبب محصور شدن آن شدهاند .اردويل از دو كلمه ارد + ويل تشكيل شده كه «ارد» نام روز بيست و پنجم از هر ماه و نيز نام يكى از فرشتگان زرتشتى است و به معنى قانونى و مقدس و متشرع است و «ويل» كه ريشه بسيار كهن آريايى دارد هنوز نیز در زبانهاى اروپايى استعمال مىشود به معنى شهر است. لذا اردبيل تحريف شده “اردويل” يعنى شهر مقدس خواهد بود امروزه در مناطق تالش نشین استان، هنوز نیز به اردبیل، «آردویل» می گویند که معنی «شهر مقدس» را میدهد.
پیچاق قیمه یکی از غذاهای سنتی و لذیذ این شهر است که توصیه میکنم در اولین سفرتا به این شهر تاریخی از خوردن آن غافل نشوید.